Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Quinoa-courgette beignets met paprika-tomatensalade

Beignets, ongezond? Niet als de vulling bestaat uit quinoa, courgette, ricotta en ei. Serveer de burgertjes als hoofdgerecht met salade, of uit het vuistje als snelle hap. Wedden dat je je vingers erbij aflikt?

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
1 kleine courgette
2 el fijngehakte peterselie
1 paprikamix (groene/rode/gele)
250 g kerstomaten
2 à 3 el groene pesto
70 g zwarte olijven
250 g ricotta
250 g quinoa
4 eieren
3 el bloem
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:
1. Kook de quinoa gaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Rasp de courgette en knijp er al het vocht uit. Snij de paprika’s in repen en halveer de tomaatjes.

2. Meng de gare quinoa met de geraspte courgette, eieren, ricotta, peterselie en bloem. Kruid met peper en zout.

3. Vorm burgertjes van het mengsel en bak ze in hete olijfolie langs beide kanten goudbruin. Hou warm.

4. Bak de paprikareepjes in olijfolie beetgaar. Voeg de tomaatjes toe en bak 1 minuut mee. Zet het vuur uit en schep er de pesto en de olijven onder. Serveer de salade bij de beignets. Werk af met een takje peterselie.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl