Pizza time! De gezonde versie

healthyisfunky
Deze week neemt Instagram-ster Healthy is Funky aka Mich Baron ons menu over. Zij combineert gezond eten met gezond verstand. Geen dure superfoods, maar leuke, lekkere, budgetvriendelijke recepten die je ook nog eens in een mum van tijd klaar hebt. Elke dag deelt ze met ons een recept. Vandaag: gezonde pizza!

Gezonde groentenpizza

Pizza, yum! Iedereen is er dol op. Wil je een keertje geen vlees of vis op je pizza, maak dan deze heerlijke gegrilde groentenpizza vol smaak!
Door de groenten te grillen krijg je extra smaak, waardoor je geen vlees mist. Je kan paprika's, courgettes, wortels en aubergines gebruiken. De kunst is de marinade die smaak geeft aan je groenten. Door kruiden en look aan de marinade toe te voegen, boost je de smaak van je pizza.


healthyisfunky

voor 2 pizza's: 
1 grote wortel
1 aubergine
2 paprika's
1 courgette
3 teentjes look
2 pizzavellen
2 handjes geraspte kaas
olijfolie
droge kruiden zoals tijm, rozemarijn, herbs de provence of oregano citroensap
verse basilicumblaadjes.
Wil je een volledig plantaardige pizza, gebruik dan plantaardige kaas.

Hoe maak je het?
Was de groenten maar schil ze niet. Snijd de wortel in de lengte in plakken. Snijd alle andere groenten in plakken.
Doe 6 eetlepels olijfolie in een kommetje. Pel de look en pers de lookteentjes uit in het kommetje. Voeg naar smaak peper & zout toe en 2 grote theelepels droge kruiden zoals oregano, tijm, rozemarijn, herbs de provence. Meng alles goed.
Je kan de groenten op 2 manieren grillen: in een hete grillpan of op een ovenrooster in een voorverwarmde oven van 180°C. Zet een grillpan op het vuur. Smeer de plakjes in met de kruidemarinade en leg ze in de grillpan. Gril de groenten 3 à 4 minuten aan elke kant. Of je kan de groenteplakjes op een ovenrooster leggen en de groenten aan elke kant 5 minuten laten bakken in een (warmelucht)oven.
Leg de gegrilde groenten op keukenpapier zodat het vocht kan opgenomen worden door het keukenpapier.
Leg een bakpapier op een ovenrooster en leg de pizzavellen op de ovenroosters. Krul de zijkanten 1 cm naar binnen. Voor een knapperige kruidenkorst, strooi je wat droge kruiden op de randen van de pizza.
Strijk de pizzavellen in met de kruidenmarinade.
Verdeel de gegrilde groenten over de pizzavellen.
Strooi over elke pizza 1 handjevol kaas.
Bak de pizza gedurende 20 minuten.
Haal de pizza uit de oven en werk ze af met 1 eetlepel citroensap en handje verse basilicumblaadjes.

Smakelijk!