Pascale Naessens geeft één van haar lievelingsgerechten met zalm prijs

Lannoo
Haar weekend brengt Pascale Naessens het liefst in gezelschap van een hoop vrienden door, die ze graag verwent met heerlijke verse gerechten aan tafel. Dat is ook waar haar zesde en nieuwste boek om draait, samen genieten van eten, maar op een gezonde manier.

Deze week stelde Pascale Puur Eten 2 voor. Een nieuwe schat aan gezonde én lekkere gerechten. Als hoofdgerecht wil Pascale Naessens de NINA-lezeressen één van haar lievelingsgerechten, met lekkere zalm als smaakmaker, niet onthouden.

Puur Eten 2, Lannoo

Zalm met olijven-pistache-tapenade en tomaatjes

Zalmfilet (één stuk, 180 g per persoon)
100 g groene olijven zonder pit
50 g pistachenoten
Enkele plukjes dille Kerstomaatjes met kroontje
Gedroogde tijm

Mix de olijven met de pistachenoten en een scheut olijfolie. Snijd de zalm in stukken en leg deze in een ovenschaal. Schik de tapenade tussen de zalmstukken. Leg de tomaatjes in een andere ovenschaal. Kruid met peper, zout en wat gedroogde tijm en giet er wat olijfolie over. Zet samen 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Werk af met wat dille.

Extra tip van Pascale: Kies één mooi, groot stuk zalm uit bij de visboer. Dat serveert veel mooier dan kleine stukjes in een grote schaal, ideaal als je vrienden over de vloer hebt.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels