Oosters op je bord: Loïc maakt Thaïse soep

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt Loïc Thaïse soep. 

INGREDIËNTEN

Neutrale olie

1 stengel citroengras

gember

1 lente-ui

vissaus

1 blik kokosmelk

4 eieren

1el sojasaus

1el sushi azijn

mespunt gemberpoeder

mespunt chilivlokken

sesamolie

2 limoenen

edamamebonen

verse koriander

krabvlees 

100g rijstnoedels

BEREIDING

1. Verwarm neutrale olie in een kom.

2. Kneus het citroengras en de gember. Snijd het groen van de lente-ui.

3. Stoof het pantser van de krab aan.

4. Voeg de aromaten toe.

5. Blus met vissaus.

6. Voeg 1 blik kokosmelk en een blik water toe.

7. Zet het deksel op de pot en laat 15min sudderen.

8. Doe 2 eieren in een maatbeker.

9. Voeg 1el sojasaus en 1 el sushi azijn toe.

10. Kruid af met een mespunt chilivlokken en een mespunt gemberpoeder.

11. Voeg 200ml neutrale olie toe en mix.

12. Voeg het sap van ½ limoen toe.

13. Voeg 1kl geroosterde sesamolie toe.

14. Pel de edamame boontjes en snijd lente-ui fijn.

15. Giet de soep af en houd ze warm.

16. Kook 100g rijstnoedels in 3min gaar.

17. Doe 1el neutrale olie en ½ kl sesamolie in een pan.

18. Klop 2 eieren op en bak aan.

19. Kruid met peper en zout.

20. Voeg het krabvlees toe.

21. Werk af met de edamame boontjes.

22. Werk de soep af met het sap van ½ limoen.

23. Werk af met sneetjes limoen en verse koriander.

24. Werk de omelet af met lente-ui, mayonaise, koriander en chilipoeder.




1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Daniel Wouters

    Er zijn verschillende hotelscholen die avondcursussen geven koken daar al eens aan gedacht.