Oosters op je bord! Loïc maakt gebakken rijst

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij gebakken rijst. 

INGREDIËNTEN

300g gezouten buikspek

150g Japanse rijst

geconcentreerde kippenbouillon

60ml sojasaus

60g bruine suiker

1 wortel

1 lente-ui

2 tenen knoflook

stuk gember

koolzaadolie

2 eieren

kimchi

BEREIDING

1. Spoel de Japanse rijst en doe in de rijstkoker.

2. Zet onder water, voeg geconcentreerde kippenbouillon toe en laat koken.

3. Verwijder de harde stukken en snijd het spek in stukken.

4. Bak het spek aan zonder extra vetstof.

5. Meng 60g suiker, 60ml sojasaus en 60ml water.

6. Voeg een druppel geconcentreerde bouillon toe en meng.

7. Draai het spek om en giet de lak erover.

8. Snijd een wortel en lente-ui fijn.

9. Snijd ook de gember en tenen look fijn.

10. Bak de wortel en lente-ui aan in koolzaadolie.

11. Klop 2 eieren los en voeg toe.

12. Voeg de rijst, gember en look toe.

13. Snijd het buikspek fijn en voeg toe.

14. Voeg 1el lak toe.

15. Werk af met lente-ui en kimchi.




2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Desire VD Goede

    Japanse rijst is een kleine ronde korrel die zelfs een beetje plakt na het koken (daarom de rijst eerst spoelen) en die exotische namen heeft zoals Koshihikari en Akita-komachi. Voor sushi gebruik je dezelfde rijst maar die spoel je best niet omdat die extra moet kleven. Bij het koken voeg je azijn, zout en wat suiker toe voor de smaak. De rijst is dus wel dezelfde, Guido, maar de bereiding is lichtelijk anders.

  • guido vermeyen

    Japanse rijst is toch sushi rijst ? en dat wordt gebakken ?