Nog meer redenen om je appel nooit te schillen

THINKSTOCK
Je weet ongetwijfeld dat de schil van een appel de meeste vezels en vitamientjes bevat. Het enige wat je eigenlijk echt moet doen, vooraleer je je tanden in een knapperig exemplaar zet, is hem eventjes wassen. Wie nog niet overtuigd is, kan hier nog meer redenen ontdekken om je appels niet te schillen.

Naast vezels en vitamines, is de schil van appels rijk aan quercetine. Deze stof kan niet alleen ademhalingsproblemen verzachten, maar ook je geheugen beschermen. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die wekelijks minstens vijf appels eten, beter werkende longen hebben met dank aan de werking van quercetine.

Daarnaast zou het ook werkzaam zijn in de strijd tegen weefselschade in de hersenen. Appels met schil knabbelen, zou je geheugen dus langer intact kunnen houden.

Ander actieve bestanddelen in de appelschil worden triterpenoïden genoemd. Onderzoek toont aan dat deze stof kankercellen doodt of de groei ervan tegenhoudt. Vooral in het kader van lever-, dikke darm- en borstkanker zouden triterpenoïden werkzaam zijn.

Tot slot is de schil ook rijk aan ursolinezuur, een belangrijk hulpmiddeltje in de strijd tegen overgewicht. Studies wijzen uit dat het zuur de vetverbranding stimuleert door de hoeveelheid spierweefsel en bruin vet (dat witte vetcellen helpt verbranden) te verhogen.

Waarom je een appel nooit moet schillen.
THINKSTOCK Waarom je een appel nooit moet schillen.