Net zoals vroeger! Loïc maakt gevulde paprika’s

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij gevulde paprika’s. 

INGREDIËNTEN

4 bloemige aardappelen

olijfolie

bloem

1el tomatenpuree

2 uien

2 wortelen

2 stengels selder

tijm

laurier

2 tenen look

700g gemengd gehakt

paprikapoeder

120g rijst

6 paprika’s

BEREIDING

1. Schil de aardappelen en snijd in stukken.

2. Spoel ze en kook 20min in gezouten water.

3. Maak een roux van olijfolie en bloem.

4. Snijd de bovenkanten van de groenten en spoel de wortelen en de selder.

5. Snijd de wortelen, selder en ½ ui in brunoise.

6. Voeg 1kl geconcentreerde tomatenpuree toe aan de roux en blus met koud water.

7. Voeg de groenten toe aan de saus.

8. Breng op smaak met tijm, laurier, peper en zout.

9. Snijd de rest van de ui en een teen look fijn.

10. Stoof de ui en de look aan in olijfolie.

11. Voeg de helft van het gehakt toe.

12. Kruid met 1el paprikapoeder.

13. Snijd het hoedje van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.

14. Voeg 120g ongekookte rijst toe aan het gebakken gehakt.

15. Meng alles samen met het rauwe gehakt.

16. Vul de paprika’s en laat 45min garen in de saus.

17. Giet de aardappelen af.

18. Snijd een ui fijn en stoof aan.

19. Kruid met 1el paprikapoeder.

20. Voeg de aardappelen toe en stamp tot een puree.

21. Voeg wat saus toe om de puree smeuïg te maken.

22. Werk de paprika’s af met wat peper.

23. Serveer. 




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.