Nationale stoofvlees-friet-dag: De beste recepten van Belgische topchefs

VRT
Heel wat Vlaamse gezinnen zullen vandaag stoofvlees-friet serveren. Zelfs de Dagen zonder vlees-deelnemers knijpen even een oogje toe, want het is nu eenmaal nationale stoofvlees-friet-dag. Deze recepten van Belgische topchefs kunnen alvast wat inspiratie geven.

Klassieke stoofvlees-friet
Jeroen Meus geeft de voorzet met zijn klassieke versie van stoofvlees-friet. Wie kaan er nu nee zeggen tegen een heerlijk stoofpotje met zelfgemaakte Vlaamse frieten?


Reebok stoofpotje

Ook topchef Jan Buytaert waagt zich aan de Vlaamse klassieker. In plaats van frietjes krijgen we hier een aardappelkoekje bij de stoverij, voor als het allemaal wat chiquer mag.


Stoverij in Trappistenbier

In het lijstje topchefs kan Peter Goossens natuurlijk niet ontbreken. Hij gaat voor een stoverij van kalfsschenkel met Trappistenbier. Extra tip voor de frietenliefhebbers: frieten krijgen een lekkere traditionele smaak door ze eerst in ossewit te pocheren.