Nathalie Meskens deelt haar recept voor een frisse linzensalade

Bram Debaents
Ze zag er plots zo goed uit: stralend, sportief en goed in haar vel. Nathalie Meskens kreeg zoveel vragen over haar transformatie dat ze nu haar geheim deelt in een receptenboek. “Gezonder, maar nog steeds even lekker eten!” En wij mogen de hele week iedere dag één receptje met jullie delen. Smakelijk!

Linzensalade met venkel en spruitjes

Bram Debaents

side dish voor 6 à 8 personen
40 min.

Ingrediënten
- 1 el komijnzaad
- 1 el venkelzaad
- 1 tl cayennepeper
- 1 mespunt gerookt paprikapoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 mespunt currypoeder
- olijfolie
- 2 uien, fijngesnipperd
- 1 grote wortel, in fijne blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden en geplet
- 2 blaadjes laurier
- 200 g gekookte linzen (uit blik of vers)
- scheutje rodewijnazijn
- 1,25 l groentebouillon
- 100 g spruitjes

- 1 venkel, in fijne reepjes
peper en zout

Bereiding
Rooster de zaden en de cayennepeper, paprikapoeder, korianderpoeder en het currypoeder in een steelpan zonder olie tot ze roken en heerlijk aromatisch geuren.
Voeg olijfolie, ui, wortel, knoflook en laurier toe en roer goed. Laat op een half laag vuurtje in 10 minuten glazig worden.
Voeg de gekookte linzen toe. Bak de linzen een 10-tal minuutjes met het mengsel.
Zet ondertussen een pot gezouten water op.
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in fijne plakjes. Blancheer ze 2 minuten in het kokende water.
Giet af en leg ze in een ijsbad (schaal met koud water en ijsblokjes), zodat de blaadjes hun groene kleur behouden.
Meng de spruitjes en venkel onder de linzen, wortelen en uien. Kruid af met peper en zout en werk af met een scheutje olijfolie en rodewijnazijn.
Werk af met het venkelloof (heel decoratief en fijn van smaak). 

Bram Debaents

‘Plan Boost’ is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro. Meer informatie vind je op de website.




2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Roger -Martin Geens

    Ik begrijp niet waarom men steeds een waslijst aan ingrediënten nodig heeft om lekker eten te maken .Spruiten ,500 gram , stoven in wat Griekse olijfolie ,een 500 gram aardappels koken ,250 gram varkens-rundworst en wat saus van de gebakken worst + wat scherpe mosterd van Tierenteyn voor bij de spruiten .Eenvoudig ,lekker en gezond .Buiten de olijfolie is alles van eigen streek ,goed voor het milieu .

  • Bruno Zonnekeyn

    Waar heb je dat recept vandaan Uit een boekje ... Libelle of wa. Mens toch stop toch met uw flauwekul, stop met te trachten u interressant voor te doen. We hebben genoeg van uwen brol te slokken gekregen