Ga naar de mobiele website
^ Top

Minderen met vlees? 5x heerlijke vegetarische inspiratie

Healthyisfunky
Wakkeren de berichten over het slachthuis in Izegem jouw voornemen aan om wat vaker vlees te schrappen? Wij inspireren alvast met vijf heerlijke vegetarische recepten. Een linzenburger of "spekjes" van oesterzwam, niemand die vlees zal missen in deze lekkere maaltijden.

1. Herfstsalade met spekjes van...oesterzwam

Ben je dol op het zalige krokante smaakje van spek in een salade, maar eet je liever af en toe zonder vlees? Wist je dat je de spekjes kan vervangen door krokant gebakken oesterzwammen? Dit is écht even lekker en meteen ook heel gezond. Zo maak je een herfstsalade met spekjes van oesterzwam. 

2. De linzenburger als perfecte vleesvervanger

In plaats van je tanden in een hamburger te zetten, kan je het ook eens proberen met een vegetarische linzenburger, volgens het recept van Mich van Healthy is Funky. Minstens even voedzaam en smakelijk als de variant met vlees, beloofd.

Healthyisfunky

3. Courgettebootjes met heel veel groenten aan boord

Het voordeel van vegetarisch koken is dat je automatisch meer groenten in je recepten verwerkt. Zoals deze courgettebootjes, een vegetarisch gerecht met prei, selder, champignons én kerstomaatjes.

NINA kookt

4. Quiche met peer en gorgonzola

Sterke kazen à la gorgonzola: you love it or you hate it. Maar wie het lekker vindt, kan er ook echt van smullen. Zoals in deze quiche met peer en gorgonzola. De combinatie van de zoute, sterke kaas met zoete peer vormt een gedroomd duo. Smakelijk!

NINA kookt

5. De lekkerste vegetarische spaghetti voor de herfst

De herfst nadert onvermijdelijk, maar dat brengt wel heerlijke groenten zoals pompoen op ons bord. Een vegetarische pasta saai? Niet met deze saus van pompoen, champignons, feta en wat krokante hazelnoten.

NINA kookt
Meer over5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Thierry De Gang

  Ik zit er niet mee in. Een goed varkenshaasje, kotelet of gebraad gaat nog steeds even goed binnen. Gecombineerd met de juiste groenten, fruit en of noten smaakt dat even goed.

 • MARI SELS

  Niemand verplicht je om wel of geen vlees te eten. Bovenstaande advertentie stelt gewoon een vegetarisch alternatief voor voor mensen die gechockeerd waren door de wantoestanden in het slachthuis van Izegem. Dat is geen populisme, dat is een oproep tot respect voor alles wat leeft...

 • Erik De jongh

  Niet vör mij,,geef mij maar een lekkere steak, ik hoef geen kanonnenvoer nee dank u

 • Alex Wellens

  Stop nu aub is met dat populisme, laat de mensen eens kiezen

 • Bjorn Vandertaelen

  Aub zeg, straks migen we geen groenten meer eten omdat ze ook gevoelens hebben.

Meld een bug