Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Met een stukje wild in de mix maak je deze ultieme herfstlasagne

Lasagne is zo al comfortfood pur sang, maar in het wildseizoen kan er nog een schepje bovenop. Til de Italiaanse klassieker naar een nog hoger niveau met everzwijnragout en zoete aardappelen tussen de lasagnevellen. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

700 g everzwijnragout
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 el gedroogde tijm
2 zoete aardappelen, geschild en in dunne plakjes
400 g witte champignons, in plakjes
1 el peterselie, fijngehakt
350 ml passata
30 bloem
500 ml melk
1/2 tl nootmuskaat
12 lasagnevellen
100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
30 g boter
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het :

1. Fruit de ui met de look glazig in olijfolie. Voeg de ragout toe en bak op hoog vuur goudbruin. Voeg de champigons toe en roerbak 5 minuten. Giet er de passata bij en kruid met de tijm, peper en zout. Laat 40 minuten pruttelen.
2. Laat de boter smelten en doe er de bloem bij. Giet er in delen de melk bij en blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout.
3. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in en verdeel een beetje bechamelsaus op de bodem. Leg er een laag lasagnevellen op en schep er de helft van het vlees-champignonmengsel op.
Leg daarbovenop opnieuw een laag lasagnevellen en druk ze zachtjes aan. Giet er opnieuw wat bechamelsaus over, beleg met een laag zoete aardappelplakjes en schep er opnieuw het vlees-champignonmensel op. Maak een laatste laag met lasagnevellen en schep er de rest van de bechamelsaus op. Bestrooi met de Parmigiano Reggiano en zet 45 minuten in de oven. Bedek de ovenschotel eventueel met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
4. Haal de lasagna uit de oven en laat 10 minuten rusten vooraleer aan te snijden. Bestrooi net voor het serveren met de peterselie.

TIP: Borstel de champignons schoon ipv ze te spoelen met water. Zo blijven ze fris en stevig en behouden ze hun smaak.

Probeer je liever nog een andere versie van lasagne? Lees het recept hier. 

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Steven Moreels

    Lasagna van wild, dat moet kunnen... Maar dat Lidl "wild" aanziet als een massaproduct, tja... Moet kunnen zeker, een tam stuk kip verkopen als parelhoen, moet kunnen zeker

  • Danny Wegner

    Ooooh lekkerrrr, dat gaan we zeker uitproberen, mjam.