Met dit trucje gaat sla tien keer langer mee

thinkstock
Nu de temperaturen stijgen en de zonnestralen overheersen, smaakt een frisse salade beter dan ooit. Helaas ziet sla er vaak al snel niet meer zo appetijtelijk uit, waardoor de kroppen of in zakjes verpakte mixen massaal in de vuilbak belanden. Beperk de verspilling (en geldverkwisting) met deze lifehack.

Om (ijsberg)sla en rucola langer vers te houden, heb je niet meer nodig dan een beetje tijd en wat keukenrol of propere vaatdoeken. Was de sla grondig, verwijder de verlepte stukken en verspreid alles mooi op een laag keukenrol of vaatdoek. Rol alles op zoals op onderstaande foto. Wie wil, kan dit zo in de koelkast stoppen, maar een extra beschermingslaagje is misschien geen overbodige luxe. Hiervoor kan je een vershoudzakje gebruiken.

Card

Deze lifehack is trouwens niet alleen handig voor sla. Ook bij boerenkool, snijbiet en kruiden kan je de houdbaarheid aanzienlijk verlengen. Volgens Huffington Post blijft alles zo tot twee weken goed in de koelkast.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.