Met dit trucje (én een rozijn) krijg je weer bubbels in je fles champagne

Getty Images/iStockphoto
Staat er nog een fles cava of champagne open na het feest van gisteren? (Toegegeven: dat is niet van onze gewoonte!) Gelukkig hebben wel wel een geniale truc om je geliefkoosde drankje opnieuw om te toveren tot zijn bruisende glorie.

Wat heb je nodig?

Een fles champagne (of andere soort bubbels) die nog niet zo lang open is en één rozijn.

Wat moet je doen?

Laat de rozijn in de fles vallen, wacht enkele minuten en ta-da: je fles bubbels bruist weer alsof je ze net ontkurkt hebt.

Waarom werkt het?

De overgebleven koolstofdioxide in de fles klampt zich vast aan de ribbels van de rozijn, komt vervolgens weer in de vloeistof terecht met een bruisend effect als resultaat. Cheers!
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Matti Op de becs

  Heeft eerder te maken met het terug toevoegen van suikers aan de nog levende gist in de fles

 • Jan Heyvaerts

  Er bestaan toch speciale stopsels die je onder de kraag van de fles klikt? Op die manier kan er geen koolzuur ontsnappen. Die dingen koop je voor een euro of 3, 4 in zowat elke winkel.

 • rudi berghmans

  Ga ik ook eens met een fles cola proberen

 • Hendrik Goris

  Uiteindelijk bedrieg je jezelf. De opgeloste CO2 zorgt voor de frisse smaak. Het is als een oude pint oproeren, je krijgt wel schuim, maar er zit geen CO2 meer in de drank, die fletser smaakt dan dat je niks deed.