Met dit trucje (én een rozijn) krijg je weer bubbels in je fles champagne

Getty Images/iStockphoto
Staat er nog een fles cava of champagne open na het feest van gisteren? (Toegegeven: dat is niet van onze gewoonte!) Gelukkig hebben wel wel een geniale truc om je geliefkoosde drankje opnieuw om te toveren tot zijn bruisende glorie.

Wat heb je nodig?

Een fles champagne (of andere soort bubbels) die nog niet zo lang open is en één rozijn.

Wat moet je doen?

Laat de rozijn in de fles vallen, wacht enkele minuten en ta-da: je fles bubbels bruist weer alsof je ze net ontkurkt hebt.

Waarom werkt het?

De overgebleven koolstofdioxide in de fles klampt zich vast aan de ribbels van de rozijn, komt vervolgens weer in de vloeistof terecht met een bruisend effect als resultaat. Cheers!
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Berten Bos

  Matti, helemaal niet :-)... de gist in champagne is niet meer aanwezig, laat staan nog levend :-)... en aan de buitenzijde van een rozijn zit helemaal geen suiker...

 • Jean Emare

  Bij ons ledigen we de flessen..

 • Yvan Lindekens

  Giet gewoon het restant van de wijn in de sodastreamfles en voeg gewoon CO2 toe.

 • Willem Holvoet

  Een betere oplossing is de fles leegdrinken

 • Matti Op de becs

  Heeft eerder te maken met het terug toevoegen van suikers aan de nog levende gist in de fles