Exclusief voor abonnees

Met deze wijnapps kies je altijd de beste wijn in de supermarkt

Wijnapps helpen je kiezen in de supermarkt en spelen voor privé sommelier.
Shutterstock Wijnapps helpen je kiezen in de supermarkt en spelen voor privé sommelier.
 Het wijnaanbod in de supermarkt en bij de wijnhandelaar is gigantisch. Leuk, maar dat maakt kiezen er niet bepaald makkelijker op, zeker als je eerder een liefhebber dan een kenner bent.  Gelukkig bestaan er interessante apps om je op weg te helpen. Met deze toppers op je smartphone heb je steeds een persoonlijke sommelier op zak.

WineStein

WineStein bekroont zichzelf tot slimste wijnapp van de wereld. Een beetje tendentieus op het eerste gezicht, maar al snel blijkt dit credo niet gelogen. In tegenstelling tot andere apps heeft WineStein geen scanoptie, maar de zoekfunctie van de app biedt een perfect alternatief. Je krijgt er over je ingetypte wijn heel wat informatie: de ideale serveertemperatuur, drinkbaarheid en herkomst van de wijn en een korte omschrijving.

Wat deze app pas echt bijzonder maakt is het wijn-DNA. Zo leert de app me dat ‘romig’, ‘fruitig’, ‘body’ en ‘floraal’ de belangrijkste kenmerken van mijn favoriete witte wijn zijn. 

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.