Met deze Belgische burger wil Quick de strijd aanbinden met de kwaliteitsburger

thinkstock
De hamburger is populair. Je hoeft in een doorsnee winkelstad maar even om je heen te kijken om minstens drie hamburgertenten te spotten. Behoorlijk wat concurrentie voor de oude grootheden. En dus wil Quick zich opnieuw op de (menu)kaart zetten met een gloednieuwe, op en top Belgische hamburger.

De Formidable, zo heet de gloednieuwe burger waarmee de keten zich wil onderscheiden van zijn rechtstreekse concurrentie. "We willen terugkeren naar onze Belgische roots", zegt CEO Kevin Derycke. De burger staat dan ook helemaal in het teken van de Belgische driekleur. Een knapperige tijgerpistolet, gecombineerd met rundsvlees, Oud Brugge-kaas, groentjes en dat alles overgoten met een pepersausje. En dat is niet toevallig. "We trekken bewust de Belgische kaart", aldus ­Derycke. "We hebben ervoor gekozen de productieketen zo kort mogelijk te houden en gingen op zoek naar lokale leveranciers."

Goed nieuws voor de fans: de Formidable wordt een vaste waarde op de menukaart en kadert volledig binnen de vaderlandsliefde die sinds kort hoogtij viert ten huize Quick. Zo werkten ze al samen met Devos Lemmens en kan je er tegenwoordig alleen nog maar van Belgische frietjes smullen. De burger kan je vanaf 5 september proeven in de Belgische Quick-restaurants.

Quick2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tom Annaert

    Ne zwarte hamburger. Geel van de kaas en rood van de tomaatjes

  • W. Broekie

    Wat is er Belgisch aan pepersaus?mayonaise zou beter zijn.