Met deze 5 mimosarecepten maak je indruk op de paasbrunch

Shutterstock
Schreeuwt er iets meer paasbrunch dan mimosa’s? De frisse cocktail is trouwens ook nog eens poepsimpel om te maken, ideaal als je je gasten wil imponeren maar weinig tijd hebt. 5 recepten. Vrolijk Pasen!

De mimosa dankt zijn naam aan de gelijknamige knalgele pluizige bloem. Een originele mimosa bestaat uit champagne en sinaasappelsap en heeft dus diezelfde gele kleur. Volgens de legende werd de mimosa voor het eerst uitgeschonken in 1925 in Hôtel Ritz in Parijs door barman Frank Meier. Later werd het door televisieserie’s als Gossip Girl populair om op een brunch te serveren. 

1. De originele mimosa

Vul een glas voor 1/3 met champagne (of cava), 1/3 sinaasappelsap en 1 eetlepel Grand Marnier likeur. Meng goed en werk eventueel af met een takje munt. Klaar!

2. Rosé en aardbei mimosa

Doe een kleine schep aardbeisorbet in een glas, vul aan met rosé champagne of cava en werk af met een takje rozemarijn of tijm

3. Moscow mule mimosa

Voor wie fan is van moscow mule cocktails, maar het liever iets luchtiger heeft zo vroeg op de dag is deze mimosa ideaal. Vul een glas voor 1/3 met (vers) sinaasappelsap, 1/3 met gemberbier en 1/3 met champagne of cava. Werk af met een schijfje limoen of sinaasappel

4. Watermeloen mimosa

Doe een paar blokjes (voorgesneden als je weinig tijd hebt) watermeloen in een glas, doe er een eetlepel watermeloensiroop bij, een scheut sinaasappelsap, champagne of cava en nog een scheut bruiswater. Serveer zonder te roeren, zodat de mooie kleurenovergang behouden blijft. Om het helemaal kitscherig te maken kun je de bovenkant van het glas eerst in suiker deppen. 

5. Pompelmoes - salie mimosa

Vul een glas met 1/3 pompelmoessap, 1/3 bruiswater en 1/3 champagne of cava. Werk af met een blaadje salie. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.