Mars beperkt snoeprepen tot 250 calorieën

In een poging om calorie-inname te beperken, heeft snoepfabrikant Mars aangekondigd snoeprepen te maken die maximaal 250 calorieën bevatten.

Hoe Mars dat gaat doen is nog niet bekend: worden de repen gewoon kleiner, of wordt het recept aangepast waardoor het minder suikers of vetten zal bevatten? Een (normale) Mars telt nu 267 calorieën.

De beslissing geldt niet alleen voor de Mars-reep, maar ook voor de andere producten van dezelfde fabrikant, zoals Twix, Snickers, M&M's en Bounty.

Kleinere prijzen
De maatregel wordt uiterlijk eind 2013 ingevoerd. Het is nog niet bekend of Mars België de maatregel ook overneemt.

Consumentenorganisaties wijzen Mars alvast op een logisch gevolg van 'minder' calorieën: minder prijzig. De fabrikant heeft nog niet gereageerd op dat statement.

Gezondheid
De kleinere repen zijn een gevolg van wat Mars zijn 'gezondheidsmaatregelen' noemt. Eerder werd het aantal transvetten en verzadigde vetten al serieus beperkt.

Toch blijft een reep van 250 calorieën een serieuze snack, zeker voor vrouwen die tussen 1800 en 2000 calorieën per dag mogen innemen. Veelal worden snacks aangeraden die minder dan 100 calorieën bevatten. (edp)