Loïc maakt Siciliaanse caponata met aubergine

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: caponata. 

Meer recepten vind je op VTM Koken.

Ingrediënten: 

10 zwarte olijven
1 aubergine
1 sjalot
2 tenen knoflook
20 kerstomaten
1el kappertjes
rode wijnazijn
2 chilipepers
400g baby-inktvis
peterselie
1 citroen
1 ciabatta brood
basilicum

Bereiding:

1. Ontpit de olijven.
2. Laat 1el kappertjes weken in water om te ontzouten.
3. Snijd een aubergine in blokjes en kleur aan in olijfolie.
4. Snijd een sjalot en een teen look fijn en voeg toe.
5. Snijd kerstomaten fijn.
6. Voeg de kappertjes en olijven toe.
7. Voeg de kerstomaten toe.
8. Kruid af met peper.
9. Voeg rode wijnazijn toe en laat 10 min pruttelen op een laag vuur.
10. Blaker de chilipepers zwart.
11. Laat ze afkoelen in een kom met deksel.
12. Bak de baby-inktvis in olijfolie.
13. Snijd peterselie fijn en voeg toe.
14. Voeg zeste van citroen toe.
15. Kruid af met peper.
16. Haal het vel van de chilipeper en doe de pitjes eruit. Snijd fijn.
17. Smeer een ciabatta in met olijfolie en grill.
18. Smeer de rauwe look over het gegrilde brood.
19. Werk af met basilicum.

Caponata
Zot van koken Caponata



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.