Loïc maakt risotto met venkel

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: risotto met venkel. 

Meer recepten vind je op VTM Koken.

Ingrediënten: 

2 venkels
1 sjalot
1 teen look
boter
geconcentreerde bouillon
witte wijn
risottorijst
ongepelde amandelen
citroen
munt
diepvrieserwten
parmezaanse kaas

Bereiding

1. Verwarm een oven voor op 180°C.
2. Snijd het loof van de venkel en haal de buitenste bladeren er af.
3. Snijd een halve venkel in dunne plakjes. Leg op ijswater.
4. Snijd een venkel in kwartjes en verwijder het hart.
5. Laat aanbakken in boter.
6. Kruid met peper en zout.
7. Dek af en laat verder breseren in de oven op 180°C.
8. Snijd een sjalot en een teen look fijn.
9. Snijd de venkel fijn en stoof alles aan in boter.
10. Rooster amandelen.
11. Voeg de risottorijst toe.
12. Voeg 1el bouillon toe en blus met witte wijn.
13. Voeg water toe. Dek af en laat 8 min koken.
14. Stamp de amandelen in de vijzel.
15. Giet de venkel af en kruid af met peper en zout.
16. Voeg olijfolie toe.
17. Voeg zeste en sap van een citroen toe.
18. Werk af met de amandelen en wat verse munt.
19. Voeg diepvrieserwten toe.
20. Maak de risotto smeuïg met boter, parmezaanse kaas en wat water.
21. Kruid af met peper en zout.
22. Serveer en werk af met loof en geroosterde amandelen.

Risotto met venkel
VTM Zot Van Koken Risotto met venkel



2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Claudia Rosseel

    Wat een verspilling om telkens 'een puntzakje' te maken... om een pan af te sluiten. Leuke gimmick, maar wie doet dat nu in de praktijk? Normaal gebruik je daarvoor gewoon een deksel. Nogmaals: deze jongen heeft nog veel te leren ;-)

  • Jean Blanquart

    wat een blasfemie! Risottobasis is olijfolie, geen boter. De wijn komt eerst, pas nadat die helemaal ingetrokken is, komt de bouillon er aan te pas!als je de volgorde omkeert, krijg je rijstpap! Mijn risottos (helemaal vegan uiteraard) worden dan ook volgen de regels van de kunst klaaargemaakt!