Loïc maakt kruidenpuree met garnalen

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: kruidenpuree met garnalen. 

Meer recepten vind je op VTM Koken.

Ingrediënten

500g aardappelen
250g ongepelde grijze garnalen
1 ui
1 teen look
tijm
laurier
tomatenpuree
witte wijn
azijn
ei
dragon
peterselie
bieslook

Bereiding: 

1. Schil en snijd de aardappelen en kook ze in zout water.
2. Pel de grijze garnalen.
3. Snijd een ui en een teen look grof.
4. Stoof de pantsers van de garnalen aan in olijfolie.
5. Voeg de ui, look, laurier en tijm toe.
6. Voeg 1kl tomatenpuree toe.
7. Blus met witte wijn.
8. Zet onder met water en laat 15min koken.
9. Snijd een handvol bieslook, platte peterselie en dragon fijn.
10. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
11. Voeg boter en melk toe.
12. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
13. Voeg de verse kruiden toe.
14. Doe een bodem azijn in een tas.
15. Vul 2/3e met net gekookt water.
16. Voeg een vers ei toe en zet een minuut in de microgolf op 600W.
17. Zeef de bisque.
18. Laat wat van de jus inkoken en meng er boter door.
19. Serveer en werk af met verse dragon.

kruidenpuree met garnalen
Zot van Koken, VTM kruidenpuree met garnalen



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.