Loïc maakt heerlijke wraps met rode kool

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij wraps. 

INGREDIËNTEN

1 rode kool

500 ml witte wijnazijn

700ml witte azijn

1200ml water

72g zout

72g suiker

laurier

2 tenen look

korianderzaad

komijnzaad

zwarte peperbollen

paprikapoeder

1 gekookte maïskolf

300g wijtingfilet

bloem

2 eieren

panko

koolzaadolie

platte peterselie

romeinse sla

3 wraps

zure room

chilisaus

1 citroen

BEREIDING

1. Snijd het hart uit de rode kool en versnijd de ze.

2. Meng 500ml witte wijnazijn met 700ml witte azijn.

3. Voeg 1,2l water toe.

4. Voeg 72g zout en 72g suiker toe.

5. Doe de rode kool in een bokaal.

6. Voeg 3 blaadjes laurier en 2 tenen look toe.

7. Vul de bokaal met de pekel en laat 48u rusten.

8. Rooster 1el korianderzaad, 1el komijnzaad en ½ el zwarte peperbolletjes.

9. Snijd de maïskorrels van de kolf.

10. Doe bloem, 2 losgeklopte eieren en panko in 3 verschillende kommen.

11. Voeg zout en 1el paprikapoeder toe aan de kruidenmengeling.

12. Stamp alles fijn in de vijzel.

13. Voeg 1el kruidenmengeling toe aan de bloem en paneer de vis.

14. Bak 3 minuten per kant in koolzaadolie.

15. Bak de maïs aan in olijfolie.

16. Snijd platte peterselie fijn en voeg toe.

17. Meng 2el zure room met 1kl chilisaus.

18. Kruid af met peper, zout en 1 mespunt van de kruidenmengeling.

19. Fris op met zeste en sap van een citroen.

20. Kruid de maïs met 1el van de kruidenmengeling.

21. Dresseer.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.