Loïc maakt heerlijke mozza-meatballs en linquine in saffraansaus

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij mozza-meatballs en linguine in saffraansaus.

INGREDIËNTEN

25cl culinaire room

saffraan

500g gemengd gehakt

mozzarella balletjes

500g linguine

1 ui

2 tenen knoflook

1 rode paprika

verse salie

2 blikken gehakte tomaten

geconcentreerde rundsbouillon

platte peterselie

parmezaanse kaas

BEREIDING

1. Breng een kom gezouten water aan de kook.

2. Verwarm 25cl culinaire room en voeg wat draadjes saffraan toe.

3. Rol balletjes van het gehakt en duw er telkens een bolletje mozzarella in.

4. Bak de balletjes voor in olijfolie.

5. Snipper een ui en 2 tenen look fijn.

6. Kook de linguine in 9min al dente.

7. Haal de balletjes uit de kookpot en stoof de ui en look aan.

8. Snijd een rode paprika fijn en voeg toe.

9. Voeg wat verse salie toe.

10. Voeg 2 blikken gehakte tomaten toe.

11. Voeg wat geconcentreerde rundsbouillon toe.

12. Laat de balletjes nog even garen in de saus met het deksel op de pot.

13. Giet de pasta af.

14. Werk de saus af met zwarte peper.

15. Meng wat saus onder de pasta.

16. Serveer en werk af met peterselie en parmezaanse kaas.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.