Loïc maakt een voedzame minestronesoep met focaccia

-
VTM -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij minestrone met focaccia. 

INGREDIËNTEN

500g bloem

half zakje gist

trostomaat

1 zoete ui

fleur de sel

2 aardappelen

2 wortelen

1 stengel selder

2 tenen look

geconcentreerde groentebouillon

pasta voor in de soep

handvol diepvrieserwten

1 blik borlottibonen

parmezaanse kaas

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 220°C.

2. Meng een half zakje gist met 300ml water.

3. Voeg 6el olijfolie, 500g bloem, een snuif zout en 1el suiker.

4. Kneed het deeg 8 à 10min in de keukenrobot.

5. Kneed het daarna nog eens op het werkblad en vorm het tot een bol.

6. Plaats het deeg in een mengkom met wat olie en laat 1u rijzen.

7. Klop de lucht uit het gerezen deeg en plaats in een ovenschotel met olijfolie.

8. Bestrooi met fijngehakte look en rozemarijn.

9. Laat nog 1,5u rijzen op kamertemperatuur.

10. Snijd een tomaat en een halve ui in fijne plakjes.

11. Leg op het deeg en voeg olijfolie en fleur de sel toe.

12. Zet 20min in de oven op 220°C.

13. Snijd de ui en tomaat in een grove brunoise.

14. Snijd de uiteindes van de selder en het loof van de wortel.

15. Spoel de selder, wortelen en aardappel.

16. Voeg nog 2 tenen look toe en snijd alle groenten in brunoise.

17. Stoof alles aan in olijfolie.

18. Snijd de gepelde tomaten en voeg toe.

19. Zet de groenten onder water en voeg wat geconcentreerde groentebouillon toe.

20. Kruid af met peper en zout en laat 10min sudderen.

21. Voeg de pasta toe.

22. Spoel de bonen en voeg toe.

23. Voeg een handvol diepvrieserwten toe, laat nog 8min koken.

24. Werk de soep af met oregano, peper en zout.

25. Serveer en werk af met parmezaanse kaas.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.