Loïc maakt een heerlijke wortelsoep

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij een heerlijke wortelsoep. 

INGREDIËNTEN

1 zoete ui

ras el hanout

500g wortelen

kippenbouillon

1el komijnzaad

500g gemengd gehakt

platte peterselie

honing

yoghurt

BEREIDING

1. Snijd een zoete ui in grove stukken en stoof glazig in olijfolie.

2. Snijd het loof van de wortelen en spoel ze. Hou enkele kleine wortelen apart.

3. Voeg 1el ras el hanout toe aan de ui.

4. Snijd de wortelen in grove stukken en voeg toe.

5. Zet alles onder met kippenbouillon.

6. Zet het deksel op de pot en laat 15min sudderen.

7. Rooster 1el komijnzaad.

8. Snijd peterselie fijn en doe in een kom.

9. Voeg het gehakt toe.

10. Verbrijzel het komijnzaad in de vijzel en voeg toe.

11. Rol balletjes en laat 15min bakken in de oven op 200°C.

12. Stoof de wortelen aan in olijfolie.

13. Kruid af met peper en zout.

14. Voeg 1el ras el hanout en 1el honing toe.

15. Zet onder met kippenbouillon en laat inkoken.

16. Doe de soep in de blender.

17. Doe terug in de kookpot en voeg nog wat kippenbouillon toe.

18. Kruid af met peper en zout.

19. Serveer de soep met de balletjes en de wortelen.

20. Werk af met yoghurt.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.