Loïc maakt een heerlijk gekruide shashuka

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: shashuka.  

INGREDIËNTEN

200g bloem

bakpoeder

geroosterd komijnzaad

200g yoghurt

½ aubergine

1 rode puntpaprika

½ chilipeper

300g tomaten

1 teen look

1 ui

5 eieren

platte peterselie

BEREIDING

1. Doe 200g bloem in een kom.

2. Voeg 1el komijnzaad, een half zakje bakpoeder en een snuf zout toe.

3. Voeg 200g yoghurt toe.

4. Kneed alles tot een homogene massa en laat 10min rusten.

5. Laat een pan opwarmen op een middelhoog vuur en snijd de groenten fijn.

6. Bak alle groenten aan in olijfolie.

7. Kruid af met peper, zout en komijn.

8. Snijd de tomaten in stukken en voeg toe.

9. Laat 5 min stoven met een deksel op de pan.

10. Leg de platbroodjes op de grill.

11. Voeg wat water toe aan de groenten.

12. Breng op smaak met ras el hanout.

13. Breek de eitjes in de pan bij de groenten.

14. Zet een deksel op de pan en laat 3 à 4min garen.

15. Werk af met peterselie.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.