Loïc maakt een frisse salade met gegrilde perzik

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: gegrilde perzik. Meer recepten vind je hier. 

INGREDIËNTEN

bladerdeeg

150g geitenkaas

rozemarijn

1 sjalot

1 ei

6 Belgische perziken

1 rode ui

rode wijnazijn

walnoten

citroen

munt

honing

frisée salade

Salade met perzik
VTM Salade met perzik

BEREIDING

1. Maak 6 takken rozemarijn tot spiezen voor de perziken.

2. Snipper een sjalot en de rozemarijn fijn.

3. Voeg zeste en sap van een citroen toe.

4. Voeg 6 plakjes verse geitenkaas toe.

5. Kruid af met peper en zout.

6. Snijd het bladerdeeg in de helft en smeer 1 stuk in met de vulling.

7. Leg het andere stuk er op en snijd in reepjes.

8. Meng een ei met water en strijk de stengels er mee in.

9. Werk af met grof zout.

10. Leg de kaasstengels 20min in de oven op 180°C.

11. Spies de perziken, strijk in met olijfolie en leg ze op de grill.

12. Meng 2el ongeraffineerde rietsuiker met rode wijnazijn.

13. Snijd een rode ui in slierten en voeg toe.

14. Rooster een handvol walnoten.

15. Doe zeste en sap van een citroen in een slakom.

16. Voeg 1el honing toe.

17. Kruid af met peper en zout.

18. Voeg olijfolie en fijngehakte verse munt toe.

19. Snijd de walnoten fijn en voeg een deel toe.

20. Doe de sla bij de vinaigrette.

21. Dresseer en werk af met de rest van de walnoten.

22. Voeg de rest van de geitenkaas en verse munt toe.




2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido vermeyen

    Veel gestes....jongleren met pannen,potten .... TV kok Jamie Olivier nadoen en vriendjes uitnodigen, puberpraat uikrramen, neen geef me maar zijn voorgangster..Bekari of zo iets....

  • Wim Offermans

    Kan je Loïc vragen om minder, tot geen, verkleinwoordjes te gebruiken, please.