Loïc maakt aperoballetjes en een croque geitenkaas

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij aperoballetjes van geitenkaas en een croque geitenkaas. 

INGREDIËNTEN

handvol pistachenoten

4 sneetjes brood

100g brie van geitenkaas

100g zachte geitenkaas

100g porchetta

10-tal walnoten

krulpeterselie

handvol gedroogde veenbessen

3 gedroogde dadels

honing

1 radicchio

1el rode wijnazijn

1 rode ui

1 rode appel

BEREIDING

1. Pel en rooster een handvol pistachenoten.

2. Snijd 4 sneden van een brood.

3. Hak de pistachenoten fijn.

4. Bestrijk de sneden brood met olie.

5. Beleg met porchetta en sneetjes brie van geitenkaas.

6. Werk af met pistachenoten en leg onder een gewicht op de grill.

7. Kraak de walnoten.

8. Haal de pitten uit de dadels en snijd fijn.

9. Zet de croques 5 à 10min in de oven op 180°C.

10. Meng de dadels met de kaas en peper.

11. Meng de andere kaas met ½ kl chilipoeder en ½ kl paprikapoeder.

12. Hak de walnoten en een krulpeterselie fijn.

13. Hak gedroogde veenbessen fijn.

14. Rol de balletjes met dadels door de walnoten en die met de kruiden door de veenbessen.

15. Serveer met honing.

16. Verwijder de buitenste bladeren van de radicchio en strijk in met olijfolie.

17. Gril de radicchio en snijd een rode ui en een appel fijn.

18. Meng 1el honing met 1el rode wijnazijn en 3el olijfolie.

19. Kruid af met peper en zout. Meng alles onder elkaar.

20. Voeg de appel en de ui toe.

21. Verwijder de onderkant van de radicchio en voeg toe aan de appel en ui.

22. Serveer.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.