Lekker én schattig: Instagram-mama maakt echte 'happy meals'

Instagram / Que Phuong Tran
Bij het horen van de woorden happy meal zal bijna iedereen denken aan McDonald's. Maar de Vietnamese Que Phuong Tran probeert er een heel nieuwe draai aan te geven met haar Liam's Happy Meals.

Tran maakt op een redelijk ongebruikelijke manier eten voor haar zoontje Liam. Samengesteld uit gezond voedsel heeft zij het in vissen, pauwen, dinosaurussen en katten gevormd, maar ook Disney-figuren maken geregeld hun opwachting in haar maaltijden. De gerechten worden speciaal voor haar zoontje Liam gemaakt en vandaar dat ze dan ook liefkozend Liam's Happy Meals worden genoemd.

In gesprek met de site VietnamMoi geeft Tran, die al jaren in Frankrijk woont, aan dat ze er wel wat tijd aan kwijt is. "Mijn werk is vrij druk en ik ben meestal pas rond 7 uur thuis. Het koken en ordenen van het eten kost een uur en daarom beginnen we pas om 8 uur aan het eten," aldus Tran. "Ik geef de voorkeur aan eenvoudige kookmethoden, zoals roerbakken, koken en stomen, om tijd te besparen, maar ook om zoveel mogelijk voedingsstoffen te behouden."

Op haar Instagramaccount geeft Tran de ingrediënten aan die nodig zijn, zodat haar volgers hun kinderen ook vaker een gezonde maaltijd kunnen geven.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bieke Hellemans

    Heel mooi gedaan. Maar daar heb ik noch de tijd noch de skills voor. Bij ons zullen ze moeten leren eten wat de pot schaft, op een heel lelijk gepresenteerd bord! :-)

  • Artuur Lemmens

    Zeer leuk gedaan. Ga ik ook eens proberen

  • Jovi Bottelbergs

    Amaai.. Heel knap! Maar gelukkig eet mijn kindje gewoon een normaal bord met aardappelen, groenten en vlees.