Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Lazy monday? Reken maar vijf minuutjes werk voor deze gezonde Griekse zalmschotel

Gezond eten: graag! Uren achter het fornuis staan: liever niet. Herkenbaar? Dan is deze Griekse schotel met zalm perfect voor jou. Jij hoeft alleen een paar groenten te snijden, de oven doet de rest van het werk.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 zalmfilets
1 citroen, in plakjes
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
2 el gedroogde oregano
1 groene paprika, in reepjes
150 g feta
200 g kerstomaatjes
1 rode ui, in ringen
120 g mix zwarte en groene olijven
500 g krieltjes, gehalveerd
bosje peterselie, fijngehakt
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het :

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Hussel de krieltjes met de look, ui en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven.
2. Schuif de krieltjes naar de zijkanten van de bakplaat en leg nu de zalmfilets in het midden. Verdeel er de paprikareepjes, olijven en de citroenplakjes rond en bestrooi met de oregano.
Bedruppel nog met wat extra olijfolie, kruid met peper en zout en zet nog eens 8 minuten in de oven.
3. Leg er nu de tomaatjes bij en brokkel er de fetakaas over. Zet nog eens 5 minuten in de oven. Werk de sheetpan af met de peterselie.

Nog zalm over? Dan kan je hem gebruiken in deze ovenschotel:

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl