Elke dag vers

Gesponsorde inhoud

Krokant korstje, smeuïge puree, sappige zalm: deze ovenschotel verwent je smaakpapillen

Een ovenschotel met prei en puree is sowieso een sterk staaltje comfortfood. Met zalmfilets in de mix verhef je het tot culinaire verwennerij, bonuspunten dankzij dat lekker krokante korstje bovenaan!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

800 g bloemige aardappelen, geschild en in stukken
klont boter
scheut volle melk
120 ml room
1/2 tl nootmuskaat
1/2 bloemkool, in kleine roosjes
2 stengels prei, in staafjes
700 g zalmfilets, in repen
1 el citroensap
paneermeel
peterselie (optioneel)
peper en zout

Zo maak je het :

1. Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Giet het kookvocht af en laat de aardappelen uitdampen. Stamp ze tot puree. Meng er de boter, de room en de melk onder. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout.
2. Stoof de bloemkool en de prei kort aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
3. Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de groenten in een met boter ingesmeerde ovenschaal. Verdeel er de zalmfiletsrepen over. Bedruppel met het citroensap. Dek af met een laag aardappelpuree. Bestrooi met wat paneermeel en zet de schaal 40 minuten in de oven. Werk eventueel af met wat peterselie.

Heb je graag nog extra inspiratie voor een andere ovenschotel? Bekijk dat dit recept.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lidl



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.