Koppijnwijn, feit of fabel?

Shutterstock
Goedkope wijn, te veel sulfieten, een allergie… Het zijn maar enkele van de populaire excuses die we gebruiken wanneer een avondje met veel alcohol ons met hoofdpijn opzadelt. Sommelier Sepideh Sedaghati is duidelijk: ‘Ook dure wijn kan je hoofdpijn bezorgen.’ Wat veroorzaakt dan precies die vervelende kater? 

Hoofdpijn na een avond waarop de alcohol rijkelijk vloeide? Vooraleer je met een beschuldigende vinger naar je partner wijst omdat die voor die goedkope wijn uit de promo koos even dit: ook dure wijnen kunnen je hoofdpijn opleveren. Sepideh bevestigt: ‘Een kwaliteitswijn herken je trouwens niet aan het prijskaartje. 

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Charles Grisar

    De sulfietenlegende is niet helemaal van de pot gerukt. Je krijgt hoofdpijn van minder kwalitatieve wijnen: wijnen met een te hoog rendement, met minder strenge selectie van de druiven (rotting, schimmels, ...), met minder gunstige bacteriën in het vocht. Één middel om eraan te verhelpen: sulfieten. Maar het zijn niet de sulfieten die de oorzaak van de hoofdpijn, wel de andere opgesomde elementen. De sulfieten proberen ze te maskeren