Koken met Lotus Speculoos: moelleux van speculoos en karamel

Lotus
Vanaf zaterdag 9 september krijg je 9 weken op rij een receptenboekje bij Het Laatste Nieuws. Boordevol heerlijke topgerechtjes met je lievelingsmerken als hoofdingrediënt. Hier krijg je alvast een eerste receptje cadeau!

Moelleux van speculoos en karamel

Klaar in 40 min

Voor 6 porties:
50 g licht gezouten boter
50 g suiker
2 hele eieren
70 g bloem
35 g gemalen LOTUS Speculoos

Karamelsaus:
3 el water (18 g)
110 g suiker
10 g boter
20 g halfvolle melk
35 g room
5 LOTUS Speculoosjes
Notenolie

Lotus

1- Breng het water en de suiker aan de kook. Voeg al kloppend de boter toe van zodra de suiker bruinrood kleurt.
2- Warm de melk en de room lichtjes op.
3- Roer het melkmengsel door de karamel en voeg de speculooskruimels toe. Klop het geheel op en laat afkoelen op kamertemperatuur.
4- Smelt de gezouten boter.
5- Klop in een beslagkom de eieren los met de suiker. Voeg 70 g van de lauwe karamelsaus toe, samen met de gesmolten boter.
6- Meng de bloem met de speculooskruimels.
7- Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk 6 bakvormpjes (diameter: 5 cm, hoogte: 5 cm) met boter en bestrooi ze met bloem.
8- Vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag en zet ze 7-8 minuten in de oven. Het hart van de cakejes moet lopend en smeuïg zijn.
9- Haal de cakejes uit de oven, wacht 5 minuten en haal de cakejes met behulp van een mespunt uit de vormpjes. Dien warm op.

Alle info over de actie en hoe je de kookboekjes in huis haalt lees je hier!

hln



Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels