Koken met 'La Vache qui rit': een boterham in de vorm van een dinosaurus

La Vache qui rit
Vanaf zaterdag 9 september krijg je 9 weken op rij een receptenboekje bij Het Laatste Nieuws. Boordevol heerlijke topgerechtjes met je lievelingsmerken als hoofdingrediënt. Vorige weken kookten we met speculoospasta en Coca-Cola, deze week is La Vache qui rit aan de beurt.

De dinosaurus met erwtjes

Benodigdheden voor 2 porties:
- 2 sneetjes grijs brood
- 3 porties La vache qui rit®
- 60 g erwtjes (diepvries)
- Enkele maïskorrels
- 1 zwarte olijf
- 1/2 kl dragonpoeder

Bereiding:
1. Leg de erwtjes 3 minuten in kokend water. Schrik ze onder koud water en laat ze uitlekken. Plet vervolgens de erwtjes met La vache qui rit® en het dragonpoeder.

2. Snij een dinosaurus uit elke boterham met behulp van een drukvorm.

3. Besmeer de dinosaurussen rijkelijk met het mengsel van La vache qui rit® en de erwtjes.

4. Teken de vlekken op het lichaam met de maïskorrels.

5. Teken de ogen met kleine stukjes zwarte olijf.

Tip!
De maïskorrels kunnen vervangen worden door mini schijfjes droge worst.

Alle info over de actie en hoe je de kookboekjes in huis haalt, lees je hier.