Ga naar de mobiele website
^ Top

Koken met cola: cheesecake met Coca-Cola-saus

Coca Cola
Vanaf zaterdag 9 september krijg je 9 weken op rij een receptenboekje bij Het Laatste Nieuws. Boordevol heerlijke topgerechtjes met je lievelingsmerken als hoofdingrediënt. Vorige week kookten we met speculoospasta, nu is Coca-Cola aan de beurt.

Cheesecake met Coca-Cola-saus

Voorbereiding: 25 minuten
Baktijd: 1 uur

Voor 6 porties:

200 g zandkoekjes
80 g boter
750 g verse smeerkaas
75 g bloemsuiker
3 eieren + 2 eidooiers
150 g dikke verse room
Zeste en sap van 1 citroen
25 cl Coca-Cola®
Zeste en sap van 1 sinaasappel

Coca Cola

Bereiding:

1- Verwarm de oven voor op 180 °C.

2- Verkruimel de zandkoekjes.

3- Laat de boter in een kom smelten, voeg de verkruimelde koekjes toe en roer. Doe dit mengsel in een ronde of vierkante bakvorm. Laat 10 minuten in de oven bakken.

4- Klop de verse kaas op in een slakom. Voeg het suiker, de eieren en de eidooiers een voor een toe terwijl u stevig blijft opkloppen. Voeg de room, de zeste en het citroensap toe en vermeng.

5- Giet het mengsel op de koekjesbodem en maak goed glad. Plaats de taart in de oven op 140 °C en laat 45 minuten tot 1 uur bakken, afhankelijk van de dikte van de taart: het midden moet gebakken zijn maar nog wat bewegen. Laat afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier.

6- Breng de Coca-Cola® samen met de sinaasappelzeste in een kom aan de kook, tot die tot een stroperige saus is ingedikt. Wanneer deze saus afkoelt, wordt die zeer dik: leng aan met een beetje sinaasappelsap.

7- Dien de cheesecake op met wat saus erover. De taart is de volgende dag en de dag erna nog lekkerder.

Tip! Om een gemarmerde cheesecake te maken, bereidt u eerst de Coca-Cola®-saus. Voordat u de cheesecake in de oven doet, giet u de saus in concentrische cirkels erover. Teken stralen om een spinnenwebmotief te vormen.

Alle info over de actie en hoe je de kookboekjes in huis haalt, lees je hier.

Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Thierry De Gang

    Best de ECHTE Cola gebruiken want aspartaam word (dodelijk) giftig na opwarmen en zeker na inkoken. Het is de suiker in de cola dat de stroop maakt en deze is snel gevormd!

Meld een bug