KFC lanceert eetbare koffiebeker met laagje chocolade

News 19 WLTX on Twitter
Koffie en dessert gaan binnenkort letterlijk samen als het van KFC afhangt. Hoewel het project momenteel nog in de testfast zit en het grote publiek de eetbare beker dus nog niet kan kopen, liet het bedrijf in een persbericht weten dat het gemaakt is "van een soort koekje, bekleed met suikerpapier en bedekt met een laagje witte chocolade". Terwijl je dus van je kopje koffie geniet, smelt die chocolade langzaam en kan je van het dessert kan genieten.

En daar stopt het niet, want naast die mix van ingrediënten werden ook "aangename aroma's" toegevoegd. "De bekers smaken niet alleen geweldig, maar ruiken ook lekker", aldus Brandy Wright van Robin Collective uit Londen, dat de beker in samenwerking met KFC ontwikkelde. Geuren zoals 'kokoszonnecrème', 'vers gemaaid gras' en 'wilde bloemen' moeten positieve herinneringen oproepen die we associëren met warm weer, zonneschijn, en de zomervakantie. Wie begint al te watertanden...?

De zogenaamde 'Scoff-ee Cups' worden naar verluidt dit jaar nog gelanceerd naar aanleiding van KFC's nieuwe assortiment aan koffie uit Seattle.

De eetbare beker lijkt vooral gericht op milieubewuste millenials die verpakkingen en producten willen die een kleinere voetafdruk achterlaten. Al kan het ook gewoon als iets leuk en nieuw gezien worden. Hoeveel calorieën deze nieuwe manier van recycleren zal bevatten is nog niet geweten.