Keuzestress: Loïc maakt een trio van pasta

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij een trio van pasta. 

INGREDIËNTEN

2el kappertjes

1 ui

7 tenen knoflook

gedroogde chilivlokken

2el zwarte olijven

4 à 5 ansjovisfilets

1 blik gepelde tomaten

zwarte peperbolletjes

pecorino (of andere schapenkaas)

bladpeterselie

BEREIDING

1. Laat 2el kappertjes weken in water.

2. Ontpit 2el zwarte olijven.

3. Snipper een ui en 2 tenen look fijn.

4. Doe olijfolie in een pan een stoof de ui en look aan.

5. Voeg ½ el chilivlokken toe.

6. Snijd de ansjovisfilets fijn.

7. Giet de kappertjes af en snijd fijn.

8. Voeg de kappertjes en de ansjovis toe.

9. Voeg een blik gepelde tomaten en wat water toe.

10. Kook de pasta al dente in gezouten water.

11. Snijd 5 tenen look en een chilipeper fijn.

12. Stoof aan in genoeg olijfolie.

13. Stamp 1kl zwarte peperbolletjes fijn in de vijzel.

14. Rasp 2el schapenkaas.

15. Voeg de pasta toe aan de sauzen. Voeg ook wat pastawater toe.

16. Werk de pasta puttanesca en de aglio af met peterselie.

17. Voeg pastawater toe aan de pan.

18. Voeg de versgemalen peper en de schapenkaas toe.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.