Jeugdsentiment: Loïc maakt blinde vinken met wortelstoemp

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt Loïc een blinde vink. 

INGREDIËNTEN

200g aardappelen

400g wortelen

boter

verse tijm

verse laurier

400g gemengd gehakt

4 runderlapjes

2 sjalotten

rundsbouillon

1el gewone mosterd

1el graanmosterd

BEREIDING

1. Snijd het loof van de wortelen en schil ze.

2. Schil de aardappelen. Snijd alles in stukjes.

3. Doe boter in een steelpan en laat smelten.

4. Doe de groenten in de pan en voeg tijm en laurier toe.

5. Kruid af met peper en zout en zet onder met water.

6. Zet het deksel op de pot en laat 20min garen.

7. Kruid het vlees met peper en zout.

8. Maak een rolletje van het gehakt en rol het in het rundslapje.

9. Maak alles vast met keukentouw.

10. Bak de blinde vinken aan in boter.

11. Zet het deksel op de pot en laat 10min garen.

12. Snipper 2 sjalotten fijn en stoof aan in boter.

13. Haal de laurier en tijm weg bij de groenten en doe bij de saus.

14. Voeg 4 pollepels rundsbouillon toe.

15. Maak stoemp van de aardappelen en wortelen.

16. Voeg 1el gewone mosterd en 1el graanmosterd toe aan de saus.

17. Voeg de braadsappen van de blinde vinken toe.

18. Dresseer. 




6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ISABEL FRANCOIS

    Wat is dat jong?!Is er een hond gepasseerd?

  • Jozef Van Schuerbeeck

    Men heeft een wonderbaarlijke kok gevonden. Ik maak witte kool en voeg er een scheutje rode verf bij. Heerlijk.

  • PETER VANDAELE

    Ziet er echt niet smakleijk uit, en dan hangt het touwtje nog rond het vlees, kan je toch serveren in schijfjes gesneden en dan een paar quenelles van wortelpuree errrond en dan een fijne lekker bruine jus, das pas een blinde vink met wortelstoemp.

  • Kenneth Stevens

    Toetenel Sven ik geef je gelijk, en de stoemp ziet er zo geel uit, zoals het hier afgebeeld staat is het echt niet appetijtelijk

  • ringo van der pulst

    Aanbraden in een pan,dan in een stoofpot doen en laten pruttelen in een trappist met een sjalotje en kroketten erbij.Dat zijn blinde vinken.Wat is dat man,De gastronomische versie zeker.Op wat trekt dat nu,