Jeroen Meus maakt spirelli met spinazie en spekjes

Verne
Pasta is dé redder in nood, als het snel en gemakkelijk moet zijn. Niet toevallig is deze versie met spinazie, spekjes en kaas zo populair bij studenten. Eet het gerust studentikoos op, recht uit de pan; lekker lui zijn na zo'n feestperiode mag! Even geen tafel dekken, geen afwas, geen 'eet netjes' regels. Maar ondertussen heb je wel een verse maaltijd uit je mouw geschud.

Hoofdgerecht voor 4 personen:
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- klontje boter
- 400 g gerookte spekblokjes
- takjes verse tijm
- 600 g spinazie met room (diepvries)
- 200 g spirelli
- 200 g parmezaan (blok)
- peper

Bereidingstijd:
20 minuten

Bereidingswijze:
Breng een pot water aan de kook, voor de spirelli.

Pel de uien en snipper ze fijn, pel en plet de look.

Smelt een klontje boter in hoge pan, en stoof de uien en de look zachtjes aan, tot de uien glazig zijn.

Voeg de spekblokjes toe en bak ze mee, ris de blaadjes tijm van de takjes en strooi ze erover.

Voeg de spinazie toe, meng goed, en laat zacht mee pruttelen, tot de spinazie door en door heet is. Kruid met peper (het spek zorgt al voor de zoute toets).

Kook ondertussen de spirelli; neem een minuutje minder dan de gaartijd aangegeven op de verpakking.

Giet de pasta af, en meng er daarna de spinazie met de spekjes onder.

Zet de pan op tafel, en schaaf er dunne krullen parmezaan over.

Leg de rest van de blok kaas en de schaaf op tafel. Zelfbediening!

Tip:
Ook al lijkt een zakje kant-en-klare gemalen parmezaan minder werk, verse parmezaan is zoveel lekkerder bij deze pasta.

Jeroen Meus
Verne Jeroen Meus