Je eet sushi al je hele leven verkeerd, vrouw toont hoe het wel moet

Getty Images/iStockphoto
Voor sushi mag je ons werkelijk al-tijd wakker maken. Enige nadeel? Het geklungel met de sojasaus. Gelukkig vond de 26-jarige Australische April-Joy Goodlet daar een geniaal trucje voor.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In haar TikTok-filmpje toont ze dat iedereen sushi al jaren verkeerd eet. Zo moet je volgens haar je sushi niet in de sojasaus dippen, maar het neusje van het sojaflesje direct in de sushirol duwen. “Lifehack: de volgende keer dat je sushi eet, doe dan dit met je sojasaus ... Graag gedaan”, klinkt het in de video.

Meteen kreeg de Australische heel wat positieve reacties op haar lifehack. “Daar had ik nog nooit aan gedacht, geniaal”, “Wat een game changer” en “Omg, dit is zo voor de hand liggend, dat ik daar zelf niet eerder aan gedacht heb!” zijn maar enkele voorbeelden.

Toch stuitte haar video ook op kritiek. Zo vonden sommigen dat het niet hoort om je saus erin te duwen. “Je verwoest de sushi”, reageerde iemand. “Goede tip, maar het voelt fout om te doen”, schreef dan weer iemand anders.

Ondertussen is de video al meer dan 2,7 miljoen keer bekeken, 46.700 keer geliked en hebben wij een gigantische bestelling geplaatst bij het dichtstbijzijnde sushirestaurant.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ann Verschueren

  Geen probleem mee. Net zoals gerechten met rauw vlees heb ik evenmin goesting in rauwe vis. Die sushi dat is nu weer zo'n hype, niks meer of minder.

 • raf peeters

  Ach ,dit doe je alleen met van die in plastiek voorverpakte in grootwarenhuizen verkochte sushi(naast sushi gelegen),als je dat wil eten doet dan fatsoenlijk restaurant expliciet gespecialiseerd is zo'n gerechten (relatief betaalbaar ook)en dan is de saus in een kommetje.

 • Bart De Graeve

  Sushisaus in plastic flesjes? Wat een boertigheid.

 • Karel Tichmann

  Sojasaus wordt vermengt met wasabi, en niet anders.

 • Wim De Cuyper

  Ik dacht altijd al dat de Soja saus gemengd werd met de Wasabi