Japans vanavond! Loïc maakt onigiri’s

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

INGREDIËNTEN (10 onigiri’s)

2 koppen Japanse rijst

2 eieren

sushi azijn

mosterd

30 cl koolzaadolie

2 el katsuobushi vlokken

sojasaus

1 zalmfilet (150 g)

1 blik tonijn

1 daikon

½ kl chilivlokken

8 mini komkommers

3 el suiker

20 nori blaadjes

furikake

BEREIDING

• Spoel de Japanse rijst onder koud stromend water tot het water helder is.

• Kook de rijst in de rijstkoker met 2 koppen water.

• Doe 2 eieren, 1 el sushi azijn, 1 el mosterd, peper en zout in een maatbeker.

• Zet de mixer in de maatbeker en voeg 30 cl koolzaadolie toe. Mix tot een Japanse mayonaise.

• Meng 2 el katsuobushi vlokken met 1 el sojasaus tot alle saus opgenomen is.

• Zet de oven op grillstand.

• Kruid een zalmfilet met zeezout en gril in de oven 5 minuten per kant.

• Giet 1 blik tonijn af en meng met 6 el Japanse mayonaise. Breng op smaak met sojasaus.

• Stort de rijst uit in een schaal en laat afkoelen.

• Schil en snijd een daikon in 4 in de lengte en dan in schijfjes van 5 mm dik.

• Meng 1 kl zout, ½ kl chilivlokken en 8 kl sushi azijn. Voeg de daikon toe.

• Snijd de eindjes van de komkommers.

• Meng 1 kl mosterd, 1 el zout en 3 el suiker. Voeg de komkommers toe en kneed.

• Laat de komkommers en de daikon pekelen in een pot in de koelkast.

• Bevochtig je handen en vorm met de rijst een bolletje met een kuiltje.

• Vul met osaka, zalm of tonijn en vorm driehoekjes.

• Wikkel in 1/3 van een nori blad.

• Je kan ze ook afwerken met furikake en nori.

 • Serveer met de gepekelde daikon en komkommer.