Italië op je bord: Loïc maakt arancini

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt Loïc arancini. 

INGREDIËNTEN

200g risottorijst

geconcentreerde kippenbouillon

saffraan

handvol parmezaanse kaas

1 sjalot

2 tenen knoflook

300g kerstomaten

tijm

laurier

mozzarella cucina

bloem

2 eieren

panko

romeinse sla

¼ rode ui

olijfolie

rode wijnazijn

BEREIDING

1. Bak 200g risotto aan in olijfolie.

2. Voeg 400ml water toe.

3. Voeg een beetje geconcentreerde kippenbouillon toe.

4. Breng op smaak met saffraan en laat 10min garen.

5. Snijd een sjalot en 2 tenen look fijn.

6. Stoof aan in olijfolie.

7. Snijd de kerstomaten in stukjes en voeg toe.

8. Haal de risotto van het vuur en laat 5min rusten.

9. Kruid de coulis met peper, zout, tijm en laurier.

10. Voeg een handvol parmezaanse kaas toe aan de risotto.

11. Stort uit in een ovenschotel en laat afkoelen.

12. Voeg wat water toe aan de tomatencoulis en mix fijn.

13. Vul een kommetje met bloem, een met panko en klop twee eieren los.

14. Snijd de mozzarella in stukjes.

15. Vorm een bolletje van de risotte, voeg saus en mozzarella toe en doe dicht.

16. Paneer de balletjes in de bloem, eieren en panko.

17. Frituur de arancini’s op 180°C.

18. Snijd ¼ rode ui fijn.

19. Breng op smaak met 3el olijfolie en 1el rode wijnazijn.

20. Kruid af met peper en zout.

21. Snijd romeinse sla en voeg toe.

22. Serveer en werk af met basilicum en parmezaanse kaas.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.