Is de pitabar gesloten? Loïc maakt zelf dürüm

VTM
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij dürum met köfte van lam. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

INGREDIËNTEN (7 dürüms)

1 kl korianderzaad

1 kl komijnzaad

½ kl zwarte peperbolletjes

1 kl chilipoeder

nootmuskaat

1 mespunt kaneelpoeder

250 g lamsgehakt

250 g rundergehakt

3 kleine uien

7 g bakpoeder

2 handenvol peterselie

2 el panko

2 tomaten

½ komkommer

1 rode ui

½ ijsbergsla

1 ei

½ el mosterd

witte wijnazijn

15 cl koolzaadolie

2 el volle yoghurt

1 teen knoflook

1 kl sambal

½ kl chilivlokken

1 kl Koreaanse chilivlokken

½ kl kurkuma

7 dürümvellen

BEREIDING

1. Verbrijzel in de vijzel 1 kl korianderzaad, 1 kl komijnzaad en ½ kl zwarte peperbolletjes.

2. Voeg 1 kl chilipoeder, ½ kl nootmuskaat en 1 mespunt kaneelpoeder toe.

3. Meng 250 g lamsgehakt en 250 g rundergehakt.

4. Voeg de specerijen toe.

5. Rasp 3 uien en voeg toe.

6. Voeg een snuifje zout, 7 g bakpoeder en 1 handvol gesnipperde peterselie toe.

7. Kneed tot een homogeen mengsel. Wanneer het te vochtig is, voeg je panko toe.

8. Verwarm een grillplaat op hoog vuur.

9. Snijd 2 tomaten en ½ komkommer in brunoise.

10. Snipper 1 rode ui, een handvol peterselie en ½ ijsbergsla fijn.

11. Doe 1 ei in een maatbeker en voeg 1 el azijn, peper, zout en ½ el mosterd toe.

12. Zet de staafmixer in de maatbeker en voeg 15 cl koolzaadolie toe. Mix tot mayonaise.

13. Meng 1 el mayonaise met 2 el volle yoghurt.

14. Rasp een teentje knoflook en voeg toe. Kruid af met peper.

15. Maakt köfte van het gehakt en bak ze 3 minuten aan elke kant op de grillplaat.

16. Meng 4 el mayonaise met 1 kl sambal, ½ kl chilivlokken, 1 kl Koreaanse chilivlokken, ½ kl kurkuma en een scheutje azijn.

17. Bestrijk het dürümvel met look -en samoeraisaus. Voeg 3 köfte en de groenten toe.

18. Rol dicht en laat nog even grillen op de grillplaat.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.