In deze Belgische sterrenrestaurants betaal je het minste

thinkstock
Met Moederdag in het vooruitzicht kan je de vrouw die jou op de wereld heeft gezet misschien wel eens meetronen naar een sterrenrestaurant. Toch lichtjes bezorgd of je de rest van de maand dan nog wel doorkomt? Flipit, een website voor kortingcodes, lijst op in welke Belgische sterrenrestaurants je het minst diep in de buidel moet tasten.

Flipit is een website waarop kortingscodes en promoties verzameld worden, voor wie graag overal de meest voordelige prijs betaalt. Naar aanleiding van de nationale restaurantweek - die loopt van 22 mei tot en met 4 juni - onthult de website in welke Belgische sterrenrestaurants de rekening het minst hoog oploopt.

De meest voordelige prijs vind je volgens Flipit in Hulshout bij Hof ter Hulst, waar je 68 euro betaalt voor een zevengangenmenu, zonder aangepaste wijnen. Voor meer betaalbare sterrenrestaurants plan je best een tripje naar Wallonië, want op de tweede plaats staat Le Cor de Chasse in Durbuy. Bij Le Pilori in Ecaussines vind je het goedkoopste menu, waar je 36 euro voor drie gangen neertelt. Voor 2 euro meer eet je drie gangen bij Au Gré du Vent in Seneffe en La Grappe d'Or in Torgny. 

Maar ook in het Brusselse vind je betaalbare sterrenrestaurants. Bij Wine in the City in Jette of Bozar Brasserie in Brussel betaal je respectievelijk 37 en 44 euro voor drie gangen.