Hot Dog Day: 3 recepten om zelf zo’n heerlijk broodje te maken

Foto ter illustratie.
Unsplash Foto ter illustratie.
In Amerika vieren ze vandaag National Hot Dog Day, een gewoonte die ook steeds meer overwaait naar onze contreien. En waarom ook niet? Elk excuus is goed genoeg om van de lekkere snack te smikkelen. Voor wie vanavond last minute nog aan de slag wil gaan met worst en brood, snorden we enkele receptjes op. Smakelijk! 

Vurige hotdog met yoghurtsaus en honing

Wat heb je nodig?

- 4 lamsmerguez

- 4 broodjes, bv piccolo’s of pistolets

- 2 wortelen

- 60 g gesneden ijsbergsla

- 1 rode ui

- 1 tl paprikapoeder

- 1 el vloeibare honing

- 2 el olijfolie extra vierge

- 3 el Griekse yoghurt

- 1 tl mosterd

- 1 el gehakte bieslook

- peper en zout

Zo maak je het!

Stap 1: Schil en snij de wortelen in schijfjes. Snij de ui in ringen. Verwarm de helft van de olie en bak hierin de ui en de wortelen. Bedruppel met de honing en schep goed om. Kruid met het paprikapoeder.

Stap 2: Verhit de resterende olie en bak de worstjes gaar.

Stap 3: Maak een saus van de yoghurt, mosterd en bieslook en kruid met peper en zout.

Stap 4 : Verwarm de broodjes 5 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C. Snijd ze open en beleg met de ijsbergsla, wortelen en lamsmerguez en schep er een lepel saus over.

BLT hotdog

Wat heb je nodig?

- 4 boerenworsten

- 4 piccolo’s

- 150 g gerookte spekblokjes

- 2 tomaten

- 1/4 ijsbergsalade

- 10 basilicumblaadjes

- klontje bakboter

Voor de saus:

- 3 el mayonaise

- 1 sjalot, gesnipperd

- 1 el kappertjes

- 2 kleine augurken, fijngesneden

- 1 el gehakte bieslook

Zo maak je het!

Stap 1: Meng alle ingrediënten voor de saus en zet koel.

Stap 2: Bak het spek krokant in een anti-aanbakpan. Hak de sla en het basilicum fijn en meng er 2/3 van de saus onder. Snij de tomaten in blokjes.

Stap 3: Bak de worsten in wat bakboter goudbruin en gaar. Snij de broodjes open en leg in elk broodje een worst. Beleg met spek, tomaten en sla. Serveer met de resterende saus.

Tip: Bestrooi met cayennepeper voor wat meer pit.

Hotdog deluxe met paprikamayonaise

Wat heb je nodig? 

- 2 lamsmerguez

- 2 plakjes parmaham

- 40 g hummus

- veldsla

- 30 g Parmigiano Reggiano

- 2 walnotenbroodjes

- 1 gegrilde rode paprika

- 1 teentje knoflook

- 1 lente-ui

- 150 ml mayonaise

- cayennepeper

- zout

Zo maak je het!

Stap 1: Bak de ham krokant op de barbecue en dep eventueel vet af met keukenpapier. Grill de worstjes op de barbecue. Snij de walnotenbroodjes voor ¾ open en verwarm kort op de BBQ. Tip: leg de broodjes met de snede naar beneden.

Stap 2: Mix de gegrilde paprika met de mayonaise, wat zout en een snufje cayennepeper. Pers een teentje look en voeg bij het mengsel. Mix nu goed door tot je een glad sausje krijgt.

Stap 3: Smeer de hummus op de broodjes en verdeel de veldsla er over. Leg een gegrilde lamsmerguez tussen de broodjes. Verkruimel de krokante ham en strooi tussen de haute dogs, samen met wat Parmigiano Reggiano. Smeer ook een laagje van de paprikamayonaise en strooi de gesnipperde lente-ui tussen het broodje.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.