Hoe drink jij je koffie: roze, groen of als martini? De koffietrends op een rijtje

thinkstock
Voor veel mensen kan de ochtend niet beginnen zonder kopje koffie. Maar over een simpele espresso hebben we het nu even niet: trends ontwikkelen zich snel. Tot 2017 dronken we al zwarte koffie, maar tegenwoordig zijn er ook roze en gele bakjes troost. De koffietrends op een rij. 

Beetroot coffee

Knalroze en erg gezond? Hebben we het niet over de groene matcha latte, dan moet het wel de bietenlatte zijn. Dit drankje werd populair in Australië en is sinds kort ook bij ons te vinden in verschillende koffiebars. Of het echt lekker is, durven we niet te zeggen. Maar van de kleur (te danken aan het rodebietenpoeder) worden we wél vrolijk.

Coffee cone

Eerder zagen we al koffie in een donut voorbij komen. Vanaf nu past het ook in een ijshoorntje. Als je een coffee cone bestelt, is dat precies wat je krijgt: een smakelijke latte in een hoorntje dat meestal ook nog eens met chocolade is gevuld. Let op: je moet wel snel drinken, je wilt niet dat je hoorntje gaat lekken.

Espresso-martini

You’d think it’s a postcard, but it’s not 🍸🍸🍸 #espressomartini #ilovesydney

Een foto die is geplaatst door null (@c_lare) op

Een koffie met nét dat beetje extra? Bestel een espresso-martini. Niet zozeer geschikt voor vroege ochtenden, wél voor een aperitiefje, dankzij het hoge percentage aan koffielikeur en wodka. Plezier gegarandeerd!

Dirty chai

Helemaal gek van Chai tea latte? Dan is een Dirty chai ongetwijfeld ook wat voor jou. Hetzelfde drankje, maar dan inclusief een shotje espresso. Klinkt nóg beter, als je het ons vraagt.

Cold brew

Een iced coffee maar dan beter, zo kun je cold brew het best omschrijven. Dit kopje wordt koud ‘gebrouwen’. Dat betekent dat de koffie nooit verwarmd is, in tegenstelling tot iced coffee, dat eigenlijk warme koffie is die is afgekoeld. Daarnaast is cold brew iets zoeter en bevat het meer cafeïne.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Max Maddy

  Voor mij niks beters dan een goeie oude bak koffie. Traditioneel opgegoten,...een cold brew kan ik ook best wel smaken. Maar deze drankjes hebben imo niks meer te maken met koffie, eerder een fantasievol (ochtend)ritueel om hip te zijn.

 • Peter Buyck

  Beste jonge generatie. Leer genieten van 'basic stuff'. Die kop koffie. Ja, begrijpelijk die 'restyling' maar best handig als je zo'n nescafé achter de hand houdt tegen het moment dat je koffiezet het begeeft. Koffie zetten zonder elektriciteit? Het kan! Koude koffie... leer dat ook eens drinken... We willen er wel ijsblokken of alcohol in maar het afgekoelde spul willen we ineens niet meer?

 • Daniella Van Coninckxloey

  Ik maak mijn koffie nog op goeie ouderwetse manier : Bonen malen - waterketel kokend water ( 100 graden ) Filterhoiuder + filter - thermos en doorgieten ... Is nog altijd de beste en de lekkerste koffie !!!

 • Celor Weityens

  Zwart in een gewoon kopje.

 • Ricardo Paulssen

  Dat is iets niet is zoals jij het bent gewend wil niet zeggen dat het niet goed kan zijn Paul de Mol