Hmmm. Loïc maakt een stoofpotje in rode wijnsaus

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.

INGREDIËNTEN (4 personen)

500 g verse zilveruitjes

6 dikke gekleurde wortelen

2 pastinaken

500 g kastanjechampignons

1 kg bloemige aardappelen

tijm

laurier

rozemarijn

bloem

½ fles rode wijn

2 blokjes groentebouillon

1 sjalot

handvol peterselie

1 el graanmosterd

BEREIDING

1. Laat de zilveruitjes even weken in lauw water.

2. Maak de wortelen schoon onder stromend water.

3. Schil de pastinaken en snijd de pastinaak en de wortelen in stukken.

4. Maak de champignons proper.

5. Laat een pot met olijfolie opwarmen op het vuur.

6. Breek de champignons en bak aan in olijfolie.

7. Snijd de boven -en onderkant van de zilveruitjes en schil ze.

8. Voeg de wortelen, pastinaak en zilveruitjes toe aan de champignons.

9. Schil 6 aardappelen, spoel ze en kook in gezouten water.

10. Maak een bouquet garni met tijm, rozemarijn en laurier. Bind samen met keukentouw.

11. Singeer de gebakken groenten met enkele el bloem en laat uitbakken.

12. Blus met ½ fles rode wijn en laat de alcohol uitkoken.

13. Kruid het stoofpotje met 2 groentebouillonblokjes en voeg 1 l water toe.

14. Breng aan de kook en laat nog 15 minuten sudderen.

15. Snijd een sjalot en een handvol peterselie fijn.

16. Giet de aardappelen af en voeg 1 el olijfolie toe.

17. Voeg de sjalot en peterselie toe.

18. Werk de puree af met peper en 1 el graanmosterd.

19. Werk het stoofpotje af met zwarte peper.

20. Serveer en werk af met peterselie.