Hmm: Loïc maakt gevulde uien met panzanella

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

INGREDIËNTEN (3 personen)

6 grote rode uien

olijfolie

½ kl venkelzaad

3 gezouten ansjovisfilets

salie

1 kl chilivlokken

500 g gemengd gehakt (varkens/rund)

150 g geraspte emmental

1 sjalot

1 teentje knoflook

5 trostomaten

takje tijm

2 laurierblaadjes

3 sneden oud brood

½ komkommer

rode wijnazijn

handvol bladpeterselie

balsamicoazijn

BEREIDING

• Verwarm de oven voor op 180°C.

• Schil 6 rode uien en haal de vulling eruit met een parisiennelepel.

• Doe de binnenkant en de restjes in de cutter en hak deze fijn.

• Stoof de rode uienmousse aan in olijfolie.

• Plet ½ kl venkelzaad fijn in een vijzel.

• Snijd een handvol salie fijn.

• Snijd 3 ansjovisfilets fijn en voeg toe aan de uien.

• Voeg het venkelzaad, de salie en 1 kl chilivlokken toe.

• Doe de vulling in een mengkom en voeg er 500 g gemengd gehakt aan toe.

• Vul de uien met de vulling en zet ze in een ovenschotel.

• Bestrooi met emmental en zet 45 minuten in de oven op 180°C.

• Snijd een sjalot en een teen knoflook fijn en stoof aan in olijfolie.

• Snijd 3 trostomaten in brunoise en voeg toe.

• Kruid af met peper, zout, tijm en laurier.

• Voeg een weinig water toe.

• Snijd oud brood in blokjes en bak krokant in olijfolie.

• Snijd 2 tomaten en ½ komkommer in grove stukken.

• Breng de groenten op smaak met peper, zout en olijfolie.

• Voeg de croutons en wat rode wijnazijn toe.

• Snijd een handvol bladpeterselie grof en voeg toe.

• Haal de uien uit de oven en werk ze af met wat balsamico azijn.

 • Serveer 2 uien per persoon met tomatensaus en salade.