Hmm! Loïc maakt een bladerdeegtaart met paddenstoelen

-
vtm -
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

250 g kastanjechampignons

250 g shitake

2 tenen knoflook

olijfolie

handvol verse salie

1 rol bladerdeeg

250 g mozzarella cucina

1 el geraspte parmezaanse kaas

250 g wortelen

2 bloedappelsienen

3 el honing

1 chilipeper

1 citroen

1 el pompoenpitten

BEREIDING

• Verwarm de oven voor op 200°C en een grote ovenbestendige antikleefpan op een laag vuur.

• Snijd 250 g kastanjechampignons in dunne plakjes en 250 g shitake in gelijke stukken.

• Snipper 2 tenen knoflook fijn.

• Bak de champignons en de knoflook aan in olijfolie.

• Kruid met peper en zout.

• Snipper een handvol verse salie fijn en voeg toe.

• Doe de champignons in een kom.

• Zet het vuur uit en doe het bladerdeeg in de pan.

• Bedek de bodem met mozzarella cucina en prik wat gaatjes in het deeg.

• Voeg dan de paddenstoelen, fijngesnipperde mozzarella en salie toe.

• Werk af met 1 el geraspte parmezaanse kaas, peper en zout.

• Bak gedurende 25 minuten in de oven op 200°C.

• Spoel de wortelen schoon en snijd ze overlangs.

• Bak de wortelen krachtig aan in een scheut olijfolie.

• Snijd 2 bloedappelsienen à vif en vang het sap op.

• Breng het sap op smaak met 3 el honing, peper en zout.

• Blus de wortelen met het sap en laat even inkoken op een zacht vuur.

• Snijd 1 chilipeper zonder pitjes fijn.

• Serveer de wortelen met stukjes bloedappelsien en chilipeper.

• Werk af met zeste van citroen en pompoenpitten.

 • Serveer met de taart.