Herken jij de giftige paddenstoel? Speel de quiz!

Getty
Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen. Maar mag je die eigenlijk wel eten? Doe de test en test je paddenstoelenkennis. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • mich lee

  De namen geven het weg. Ik kop deze in de winkel, maar waag me zeker niet aan een zoektocht in het bos. Dat is in België trouwens niet meer toegelaten zonder ervaringsdeskundige. Dat zijn dan mensen die waarschijnlijk ervaring hebben met giftige paddenstoelen.

 • roland peeters

  Negen goed en ........ dood!

 • Dieter Devreeze

  Hallo? Als ik de naam erbij haalde ik een 9/9. Alleen staan er in het bos geen naampjes bij. Misschien eens de quiz zonder namen. Ik haal het niet meer hoor en lig onder de zoden.

 • Peter Buyck

  Hou je verstand erbij en hou de paddenstoelenjacht tot je bij de groenteboer bent of op restaurant. De naam van de paddenstoel is voor keukenprinsessen hobbykoks een weggevertje vs de paddenstoel enkel te kennen 'van het recept/de menukaart'.

 • Marc Van Dyck

  Hoera! Jij wist 6 van de 9 giftige paddenstoelen te herkennen. Hoera??? Ik heb er wel 3 giftige opgegeten!