Herfst op je bord! Loïc maakt sappige spiering met blackwellsaus

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij supersappige spiering met blackwellsaus en gesmoorde venkel. 

INGREDIËNTEN:

8 aardappelen

grof zout

500 g varkensspiering

tijm

laurier

1 teen knoflook

2 venkelknollen

geconcentreerde rundsbouillon

1 bokkaal piccalillysaus

20 cl culinaire room

dragon

BEREIDING:

1. Doe 8 aardappelen in een ovenschaal en bedek ze met grof zout.

2. Zet 45 minuten in de oven op 200°C.

3. Snijd het onderste van de venkel en haal de buitenste bladeren er af.

4. Halveer de venkelknollen en spoel ze.

5. Haal het hart uit de venkel en bak de knollen aan in boter.

6. Voeg water en bouillon toe aan de venkel wanneer ze een kleurtje hebben.

7. Laat garen met het deksel op de pot.

8. Kruid het vlees met peper en zout langs beide kanten.

9. Schroei aan in boter.

10. Voeg een teen look, tijm en laurier toe aan het vlees en arroseer het met de boter.

11. Leg het vlees in een ovenschaal, doe de boeter erover en laat 10 minuten verder garen in de oven.

12. Maak de aanbaksels los met wat water en voeg geconcentreerde rundsbouillon toe.

13. Voeg een bokaal piccalillysaus toe.

14. Wanneer dit ingekookt is, voeg je 20 cl culinaire room toe.

15. Haal het vlees uit de oven en laat nog even rusten.

16. Voeg de braadsappen toe aan de blackwellsaus.

17. Serveer en werk af met dragon en blackwellsaus.

-
VTM - Zot Van Koken -



1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • adrian Kowalczykiewicz

    Heb aflevering gezien, doet alles goed behalve de blackwellsaus, veel te veel room waardoor ze te bleek is en niet genoeg afgekruid. Stoofvlees vorige keer ook al te flets en te bleek, de wokgroenten eerder deze week te lang gewokt... die kerel kan wel koken, maar heeft een probleem met de presentatie op het bord. Veel lezers merken terecht op dat zijn gerechten lijken op iets dat al eens gegeten is.